Kozmetika&Život

Kako Spriječiti Listanje i Pucanje Noktiju Zauvijek?

Kad je ploča nokta slaba, njeni slojevi se odvajaju i nokat se lista. Čim se taj odvojeni dio nokta skine tj. oguli, nokat postaje tanji i sklon tome da pukne pri udarcu.

 

Kada koristite S.O.S. lakove za nokte tipa Evelin i sl. oni zbog svoje gušće strukture solidno zalijepe slojeve nokta da bi sprječavali daljnje listanje i oštećenja.
Ali to je daleko od trajnog rješenja.

 

U prošlom postu sam pisala o dubinskoj regeneraciji kose i kako postić gustu dugu i zdravu kosu ( tablete s biotinom koje sam pila za to pomogle su i da nokti očvrsnu ) a danas ćemo se dotaknuti dubinske regeneracije noktiju.

 

Ako želite zaboraviti na listanje i pucanje noktiju zauvijek, onda trebate razmisliti o drugom, malo kvalitetnijem rješenju.

 

Preporučit ću vam IBX, tretman koji sam koristila u salonu, tretirala nokte klijentica, kao i svoje nokte, koji su bili pravi kandidati za testiranje jer su uslijed prerašpavanja postali tanki i oštećeni, čak su i bili bolni na pojedinim mjestima.

 

Tu moram dodati da me Evelin peče na tim mjestima gdje je nokat toliko tanak da se krvne žilice vide ispod njega. Da, i tog je bilo.

 

Moji su nokti danas čvršći nego ikad, duži nego ikad, i napokon sam zadovoljna postignutim.

 

 

 

 

 

 

 

Danas ću vam objasniti kako možete preobraziti svoje nokte i sprječiti daljnje pucanje i listanje noktiju uz mali ulog svog vremena i novaca, i to uz kvalitetan, profesionalni tretman za koji sam uvjerena da je najbolji na našem tržištu, a i šire, te sam ga uvijek ponosno nudila svojim salonskim klijenticama, jer sam se uvjerila kako funkcionira.

 

Neću vam reći da morate promijeniti svoj život iz korijena kako bi spriječili listanje i pucanje svojih noktiju, jer je to nemoguće. Mnoge od vas su u dodiru sa kemikalijama, ruke su im često u vodi ( ja sam jedna od njih i rijetko kad koristim rukavice pri čišćenju ) itd.

 

Također, neću ulaziti u detalje ZAŠTO vam se nokat lista i puca jer to može biti posljedica mnogih faktora; od bolesti, grickanja, geliranja i ostalih obrada noktiju i sl.

 

IBX tretman danas nude mnogi saloni, a ovdje možete pogledati  listu svih salona koji to rade na području Hrvatske.

 

Koja je razlika između IBX tretmana i ostalih tretmana za nokte?

 

SOS lak za nokte “sjedi” na površini nokta i samim time ima ograničeno djelovanje. Iako može biti kvalitetan po sastavu, sa dodatkom ulja i vitamina, ne može prodrijeti duboko u ploču nokta.

 

Trajni lak i gel očvrsnu nokte time što se polimeriziraju na površini samog nokta, tj. imate plastiku zaljepljenu za nokat koja se stvdrnula ( “zapekla” ) u UV/LED lampi, da pojednostavim.

 

Nokti su čvrsti dok ih nosite, ali kad skinete trajni lak ili gel, tužna istina izvire  – vaši nokti su isti kakvi su i bili, nerijetko i gori ako se previše gornjeg sloja skine prilikom rašpanja.

 

IBX je penetrirajući sistem monomera koji prodire između ploča nokta i unutar nokta se “zapeče”. Sadrži ulja avokada i jojobe koja se sama po sebi brzo upijaju i pomognu monomerima da uđu u nokat. Usto hrane nokat i opskrbljuju ga vitaminima. Na taj način vaš nokat postane čvrst, slojevi nokatne ploče se “zalijepe” i postanu jedna jaka cjelina.

 

IBX spaja slojeve nokta u čvrstu mrežu.

 

Tretman se sastoji od 2 bočice nalik na lak za nokte u kojima su dvije različite tekućine koje se mažu na nokte i djeluju u sinergiji.
U početku se koriste obje tekućine: IBX i IBX Repair, a kasnije samo IBX jer nema potrebe za baznim slojem IBX Repaira.

 

Kad se na noktu nalaze okomite brazde, one se popune sa proizvodom tako da se površina nokta izjednači i postane glatka. Na taj način se rješava i listanje nokta. Proizvod se “ubaci” unutar pukotine da ju spoji sa donjim slojem nokta.

 

Zamislite ploču nokta poput knjige. Knjiga se sastoji od mnogo stranica, tako slično izgleda i naš nokat, a ta se struktura vidi golim okom kada se on počne listati. Svaki put kad se jedan sloj nokta oguli, kad sami počupate dio koji se krenuo listati jer vas nervira i zapinje za kosu ( osobni slučaj ), to je kao da ste otrgnuli dio stranice ili cijelu stranicu iz knjige.

 

Ovako izgleda nokat koji se lista pod mikroskopom:

 

 

A kako izgleda IBX tretman učvršćivanja noktiju ?

 

IBX je quick-fix tretmančić koji ne traži više od 20 minuta pri prvom dolasku, a kasnije do desetak minuta po tretmanu.
Tako je, potrebno je VIŠE tretmana da biste imali rezultat.
Ovisno o stupnju oštećenja nokta, od 5 – 15 tretmana je potrebno da se nokat oporavi i očvrsne.

 

Nakon što se tekućina namaže na nokte, oni će se blago zagrijati pod toplim zrakom fena ili žarulje, tako da se tekućina upije u sami nokat. Pojedinci kažu da osjete kako se upija u nokat, kako tekućina “nešto radi”.
Višak tekućine će se potapkati a gornji sloj će se polimerizirati u LED ili UV lampi. Na taj način će polimerizirana tekućina biti i unutar nokta i na njegovoj površini.

 

Imala sam klijenticu čiji su se nokti jako listali i pucali na rubovima okomito do mesa. Bile su prisutne i okomite brazde, a lunula ( onaj bijeli polumjesec uz kožicu ) je bila ljubičasta zbog zdravstvenih poteškoća. Na noktima se mnogi zdravstveni problemi ispoljavaju.

 

Ona je došla sa ciljem da gelira nokte, ali sam joj savjetovala IBX jer joj gel neće riješiti problem koji ima, samo će ga sakriti.

 

Poslušala je moj savjet i dolazila na IBX tretman 1x tjedno. Nakon 7 tretmana je već imala drukčije nokte, bez listanja, glađu površinu nokta i zdravu bijelu lunulu, pa je stala sa tjednim dolascima.
Ja definitivno preporučam održavanje noktiju nakon što dobijete željeni rezultat, jer ćete na taj način zaštititi i novi nokat koji raste.

 

Uz tretman IBX, u nekim salonima će vam često dati na korištenje i ulje koje mažete na kožicu i sami nokat. To ulje je čudotvorno!
Zove se Dadi Oil i bogata je mješavina organskih hladno prešanih ulja i eteričnih ulja koja će nahraniti i liječiti nokat u korijenu.
Ulje shvatite i tretirajte kao kuru, mažite njime nokte i kožicu oko nokta 2x dnevno.

 

Također djeluje izuzetno na rane, zanoktice, ubrzava njihovo zacjeljivanje. Omekšava i hidratizira suhu kožu ruku. Ono se koristi kao dodatak IBX tretmanu i kao kućna njega. Alternativno, ako je nokat iščupan ili ozljeđen do krvi, tj. tamo gdje nokta NEMA, koristit ćemo SAMO Dadi ulje, a ne IBX tretman ostaviti za period kad nokat malo naraste.

 

Dadi ulje možete koristiti i na licu ukoliko imate potrebe ( ako imate neku ranicu ili kad se dragi poreže pri brijanju ) jer je potpuno prirodno i sigurno.

 

Prednost IBX-a je i pristupačna cijena.
Iako svaki salon kreira svoj cjenik prema osobnim potrebama, uobičajena cijena pojedinačnog IBX tretmana se kreće otprilike oko 50 kuna.

 

Iako jest potrebno više tretmana, vi sami možete procijeniti kada ste zadovoljni sa rezultatima, pa čak i ako stanete ranije nego što je očekivano, IBX neće NESTATI iz vašeg nokta, on ne isparava i ne guli se. On ostaje prisutan u noktu dok nokat ne izraste.
Vi ga niti ne primjećujete, jer je proziran, matiran i ne sjaji se. Stopljen za vašim prirodnim noktom, kao da ga nema. A nokti svejedno postaju čvršći.

 

Neke klijentice žale za time što se IBX ne sjaji, ali na njega možete namazati sjajni prozirni lak za nokte, ili lak u boji, pa time riješiti i taj problem.
Uklanjanje laka za nokte acetonom neće uništiti IBX jer se on nalazi unutar nokta.
Jedna od mojih klijentica nije ni nakon IBX-a htjela odustati od Evelin Repair laka za nokte, pa ga je mazala svaki put preko IBX-a u početnoj fazi dok su se nokti još listali.

 

Ja sam osobno sprječila daljnje listanje noktiju nakon samo 2 tretmana. To ne znači da ćete imati isto iskustvo i brz rezultat kao ja.

 

Slike rezultata nakon korištenja IBX tretmana. Preuzeto sa: vemix-trade.com

 

Ova recenzija profesionalnog tretmana IBX je samo moja iskrena preporuka za sve vas koji muku mučite sa svojim noktima, jer je IBX relativno nov na tržištu, pogotovo u Hrvatskoj i malo se za njega zna.

Potiče iz Amerike, te kao proizvod već ima neke osvojene nagrade iza sebe.
Hvala Nikolini i njenom timu iz Vemix Trade-a što su doveli IBX u lijepu našu i proširili glas.

 

Drago mi je da sve više salona prepoznaje IBX kao nadopunu za svoje tretmane noktiju, jer se on može koristiti kao zaštita ispod gela i trajnog laka, ukoliko nemate oštećene nokte. Na taj način in nećete nikad ni imati.

 

 

Do tipkanja, Marina.

Share

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *