Kozmetika&Život

TOP gelovi za tuširanje za 2017

S obzirom na češća tuširanja u ovim ljetnim mjesecima (preporučljivo), svaki put uživam ako imam pri ruci neki od svoja 4 omiljena gela za tuširanje. I svaki put pomislim – pa moram ovo podijeliti s nekim. A blogganje je najbolji kanal za to, zar ne?

 

Tri od četiri ovogodišnja favorita spadaju u istu kategoriju, a to je – kremasti. Ako kremastim možemo opisati jedan miris. No ne bih ih nazvala niti isključivo slatkim, jer nemaju miris slatkih bombona ili žvakaćih guma što je moja prva asocijacija, već eventualno puderastim, ali ostavit ćemo nazive na izbor pojedincu.

 

Jedno je sigurno, jedan od ova 4 gela za tuširanje mora se naći u kupaoni. Pa krenimo redom.

 

Fa Cacao Butter and Coco Oil

 

 

Prvi kojeg sam se dočepala od ova četiri bio je Fa Cream & Oil gel za tuširanje naziva Cacao Butter & Coco Oil. Ovaj mi je divan, pravi ljetni. Najljetniji od sva četiri. Podsjeća me na tuširanje u kampu nekad, nakon cjelodnevnog brčkanja u moru. Nakon korištenja ovog gela koža nije presušena i divno miriše. Miris je lijepo složen za moj ukus, ne osjeti se toliko kokos, više prevladava miris kakaovog maslaca koji je inače odličan izbor za hidrataciju kože.

 

Sirovi kakao maslac možete kupiti u rinfuzi u Kemigu u Zagrebu, ili naručiti preko interneta. Ja sam ga znala koristiti umjesto kreme za lice. Divna stvar. Nije ni čudo da mi je gel za tuširanje sa istim maslacem zapao za oko. Ili bolje rečeno kožu. Da se filmski izrazim ( filmofili će me razumjeti ); ovaj gel za tuširanje je “perfect combination of sexy and cute”.

 

 

Afrodita Red Grapes

 

Afrodita Kozmetika je zauzela čak pola moje top liste. To je kozmetika koju izuzetno cijenim, poznajem i kojoj vjerujem. Nije neobično da sam joj pristrana. No, ne bih hvalila proizvode bez pokrića.

 

Ovaj Afroditin gel za tuširanje me osvojio mirisom na prvu. Naziva Red Grapes Revitalising Oil Shower Gel, malo odskače od “kremaste” kategorije, ali je na vrhu moje liste za 2017. godinu. Znači najbolji! Lijepi je nastavak Wine Therapy Afrodita Professional linije, čiju hidratantnu kremu za lice obožavam.

 

Miris je više osvježavajući pa time super za ljeto, a tuširanje ovim gelom će vam dati pravi wellness doživljaj. Također, miris na koži traje duže nego kod druga tri. Trajanje – čista petica.

 

Afrodita Coconut Milk Gel & Nivea Creme Smooth Care Shower

 

I zadnja dva gela za tuširanje koja trenutno koristim slikana u vrtu ispod moje baby palmice.

 

Afrodita me oduševila sa ovim Coconut Milk Gelom, jer je njezin litarski gel za tuširanje od kokosa drukčiji, i ne toliko omiljen na mojoj koži. Zato sam razvila skepsu prema kokosastim gelovima za tuširanje, ali Afrodita mi vraća vjeru.

 

Uz nju, samo je još jedan kokos gel za tuširanje kojeg jednako volim. To je Natural Honey gel za tuširanje kojeg nema kod nas za kupiti, nažalost.

 

Ovaj Afroditin gel za tuširanje od kokosa je super kremast, nekako nježan za kožu. Miris mu je blag, ne isušuje kožu pa ga znam koristiti i za lice u nedostatku odgovarajuće prepative. Mislim da bi bio najbolji izbor ( od ova četiri )  za osobe osjetljive kože.

 

I last but not least, što bi Ameri rekli, je Nivea Care Shower Creme Smooth – Shea Butter & Gentle Scent. Gel za tuširanje sa najdužim naslovom.

 

Ovaj gel ima nježan miris, ali definitivno najpuderastiji. No nije težak, niti u rangu onih puderastih mirisa koji zagušuju. Ako me razumijete. On je najženskastiji, budi neku milinu i nježnost. Top izbor za PMS kad vam treba malo extra ljubavi.

 

Kao što vidite, ovaj put nisam htjela ići u dubinu o proizvodima kako inače volim. Nema punog kemijskog sastava i analize aktivnih tvari. Danas sam se povodila za osjetilom njuha, osjećaju koji miris može pružiti i po tome sastavila svoj Top 4.

 

Sada znate moja četiri favorita za ovu godinu. Trenutni broj i poredak. Dovoljno su dobri da želim proširiti glas o tome koliko su mi dobri. U moru gelova za tuširanje na policama svi se mi najčešće vrtimo u krug, i nismo uvijek voljni riskirati s nepoznatim. Ovo je moj krug poznatog.

 

Nadam se da će nekome pomoći.

 

Čitamo se ponovo.